HERZLE, по-добре така, отколкото това, дето на мен се случи преди няколко години...
Една г-жа с нещо като немска овчарка и то доста едра идва при нас (компания от няколко кучета, различни породи) на полянката до Пантеона и онова започва да се звери на Атом. Намерило на кого!!! :lol: Той е всеизвестен като "синя каска - миротворец" и не се впряга лесно, но раздава твърдо правосъдие (буквално си е правосъдие към хулиганите), когато се наложи.
И Атом не го изтърпя и му скочи в типичен за него маниер - с тяло поваля противника, за да покаже превъзходство, без лаене и ръмжене и го оставя. Ама оня - не! И Атомчо го сборичка вече здраво и понеже оня още от самото начало се опитваше да го хапе, този път беше захапан здраво за врата и разтресен... абе стана страшно... Който не е виждал много ядосан булмастиф над 60 кг. трудно ще разбере за какво говоря. :rolleyes:
Аз се уплаших за овчарката и се опивам да хвана Атом за нашийника и да го успокоя, като едновременно с това се пазя от устата на нейното куче, щото то хапе на посоки из въздуха и в тоя момент оная лелка (меко казано "малоумна") - тръгва да удря Атом с железния повод на своето куче!!!! :KSS-kez:
За неин късмет уцели мен по ръката... :KSS-devil И нали се сещате как щяхме и ние да станем на кълбо - нищо, че не ми беше в килограмите, т.е. аз тогава си бях в нормалите 48 кг. :lol:
Атом се ядоса още повече, щото е обучаван и на охрана, т.е. да ме пази ииииии... добре, че аз прехапах устни от болка и се опитах да запазя спокойствие. Изкрещях и, че е ненормална и да се опита да си хване най-после кучето, че да не я почвам и аз нея, та ги разтървахме - щото иначе Атом ме слушаше и пуска като му кажа, но онова трябваше да е поне малко под контрол, че да го спра и аз.
И така де, с малоумни стопани оправия няма...