Новини:

Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: КАК СЕ СПРАВЯТЕ  (Прочетена 4072 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

suzanka

• Експерт
  • Публикации: 763
  • Betty
    • Сайтът на Бети
КАК СЕ СПРАВЯТЕ
« Отговор #15 -: Октомври 14, 2006, 06:59:58 am »
Може би ако се разхождате по различно време  :unsure:  

mark antony

• Специалист
  • Публикации: 100
    • http://
КАК СЕ СПРАВЯТЕ
« Отговор #16 -: Октомври 14, 2006, 12:26:24 pm »
С простаци на глава не се излиза. :mad Щом теб е захапало е време за радикални мерки,поне според мен!

Zorry

• Експерт
  • Публикации: 309
    • http://
КАК СЕ СПРАВЯТЕ
« Отговор #17 -: Октомври 14, 2006, 14:10:58 pm »
безкрайната тема за стопани и кучета....ами нищо не можеш да направош....това е истината...друг маршрут и слалом като Стенмарк...за жалост :(  
Представата за себе си е равнището, до което ще се издигнете или до което ще паднете!!!!

HERZLE

• Гуру
  • Публикации: 1443
КАК СЕ СПРАВЯТЕ
« Отговор #18 -: Октомври 16, 2006, 08:28:59 am »
И в нашия вход има едно "лошо" дакелче, което обаче разхождат изключително само на каишка. Според стопаните му е много лош, а всъщност кучето просто не е социализирано. Бие се с мъжки кучета, а с Шели са големи приятелчета.
Но според мен и това не е много правилно. Разхождат кучето само на каишка, ами нали и то иска да побяга  :( Само защото стопаните не са се погрижили за възпитанието му, сега то страда.
Не знам, на мен не ми изглежда много редно.

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ
http://balkankennels.com/44.html&ikey=1810

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

sofiya_k

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 50
КАК СЕ СПРАВЯТЕ
« Отговор #19 -: Декември 02, 2006, 23:12:41 pm »
Колко интересна тема, аз от месеци съм спряла да си извеждам кучетата си- цвергшнауцери- вече 3 броя.  Постоянно се чудя с какво мога да ги защитавам на улицата. Това със спрея ми харесва, още утре ще си купя. А това с другия маршрут не става, защото живея в село и на всяка  улица, от всяка врата излиза някое безпризорно.  :KSShunter:

Modena

• Администратор
  • Публикации: 1508
    • Български киноложки клуб бигъл
КАК СЕ СПРАВЯТЕ
« Отговор #20 -: Декември 03, 2006, 11:30:32 am »
Да ви кажа аз моя проблем с дакелчето не съм го разрешила. :(
Стопаните му са все така нехайни към проблема и ние гледами да се разхождаме по друго време за да не се засичаме с тях.
Български Киноложки Клуб Бигъл - http://bkkbeagle.hit.bg/

SHUSHKOVCI

• Специалист
  • Публикации: 172
КАК СЕ СПРАВЯТЕ
« Отговор #21 -: Декември 04, 2006, 12:19:42 pm »
Бък вече взв да го тресе пуберитета и взе да става още по-забавно!Миналата седмица се разхождаме из градината, а срещу нас едно (ала)бигълче.Като се озвери това добиче, ама Бък нали вече е мъж.... и стана тя една.....А стопанката на бигълчето си говореше с някакъв мъж и само ми извика " ритнете го, ама ритнете го по- силничко"!Останах направо втерщена

HERZLE

• Гуру
  • Публикации: 1443
КАК СЕ СПРАВЯТЕ
« Отговор #22 -: Декември 04, 2006, 13:34:31 pm »
Цитат
Бък вече взв да го тресе пуберитета и взе да става още по-забавно!Миналата седмица се разхождаме из градината, а срещу нас едно (ала)бигълче.Като се озвери това добиче, ама Бък нали вече е мъж.... и стана тя една.....А стопанката на бигълчето си говореше с някакъв мъж и само ми извика " ритнете го, ама ритнете го по- силничко"!Останах направо втерщена
 :unsure:  :unsure:
 :KSS-plias:  Страшна стопанка си е имало това (ала)бигълче!  :KSS-kez:  

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ
http://balkankennels.com/44.html&ikey=1810

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

m_dyakova

• Гуру
  • Публикации: 1448
    • http://www.bullmastiff.hit.bg
КАК СЕ СПРАВЯТЕ
« Отговор #23 -: Декември 04, 2006, 19:56:01 pm »
HERZLE, по-добре така, отколкото това, дето на мен се случи преди няколко години...
Една г-жа с нещо като немска овчарка и то доста едра идва при нас (компания от няколко кучета, различни породи) на полянката до Пантеона и онова започва да се звери на Атом. Намерило на кого!!!  :lol: Той е всеизвестен като "синя каска - миротворец" и не се впряга лесно, но раздава твърдо правосъдие (буквално си е правосъдие към хулиганите), когато се наложи.
И Атом не го изтърпя и му скочи в типичен за него маниер - с тяло поваля противника, за да покаже превъзходство, без лаене и ръмжене и го оставя. Ама оня - не! И Атомчо го сборичка вече здраво и понеже оня още от самото начало се опитваше да го хапе, този път беше захапан здраво за врата и разтресен... абе стана страшно... Който не е виждал много ядосан булмастиф над 60 кг. трудно ще разбере за какво говоря.  :rolleyes:
Аз се уплаших за овчарката и се опивам да хвана Атом за нашийника и да го успокоя, като едновременно с това се пазя от устата на нейното куче, щото то хапе на посоки из въздуха и в тоя момент оная лелка (меко казано "малоумна") - тръгва да удря Атом с железния повод на своето куче!!!!  :KSS-kez:
За неин късмет уцели мен по ръката...  :KSS-devil И нали се сещате как щяхме и ние да станем на кълбо - нищо, че не ми беше в килограмите, т.е. аз тогава си бях в нормалите 48 кг.  :lol:
Атом се ядоса още повече, щото е обучаван и на охрана, т.е. да ме пази ииииии... добре, че аз прехапах устни от болка и се опитах да запазя спокойствие. Изкрещях и, че е ненормална и да се опита да си хване най-после кучето, че да не я почвам и аз нея, та ги разтървахме - щото иначе Атом ме слушаше и пуска като му кажа, но онова трябваше да е поне малко под контрол, че да го спра и аз.
И така де, с малоумни стопани оправия няма...  
bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."
(„Граф Монте Кристо” / 1844 г., Ал.Дюма)

Ели

• Гуру
  • Публикации: 2063
  • Ado, I love you!!!
КАК СЕ СПРАВЯТЕ
« Отговор #24 -: Декември 04, 2006, 20:16:21 pm »
Лелеее, Мартее...било е страхотия! :KSS-kez:
Ей заради това, моята супер-безстрашна, самочуствено-агресивна и абсолютно-самонадеяна Сара, се води само на повод, освен на срещите, които си правим със себеподобни!
Ееееех..."кучешки" живот! :-)

dog

• Експерт
  • Публикации: 454
  • ^Дара^
    • БИГЪЛ ПОРТАЛ БГ
КАК СЕ СПРАВЯТЕ
« Отговор #25 -: Януари 31, 2007, 19:21:57 pm »
Здравейте приятели!Да,прави сте има много хора ,които самите незнаят за какво имат куче, нито полагат необходимите грижи и внимание ,нито нищо ,имат куче само ей така да има кой да яде остатъците от вечерята  :mad
Но разбира се от цялата тази безотговорност губим ние - добрите стопани ,които се стараем да живеем спокойно с любимците си  :wub: !
И на мен често ми се е случвало да се измъквам от домашни кучета оставени без надзор да се гонат и размножават пред блока  :mad

Съществуват тъй наречените форми на агресия.От първостепенна важност е да разберете какво става когато кучето ви демонстрира агресивност:да ви ухапе ,защото сте го докоснали на място ,където го боли например е напълно оправдана агреия от страна на животното.Да ви ухапе ,защото сте се опитали да го избутате от дивана ,вече е престъпление.Ако кучето Ви покаже някаква форма на агресия,поискайте незабавно съвет от специалист.Има няколко различни вида агресия ,всяка със собствени причини и начини на преодоляване.

Ако искате още за агресията казвайте ,да не ви затормозявам с нещо ,което не ви е интересно  :unsure: