Новини:

Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Ултра Звукова Свирка !  (Прочетена 1194 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Didk0

• Специалист
  • Публикации: 101
    • http://
Ултра Звукова Свирка !
« -: Септември 21, 2006, 07:38:06 am »
хора вчера си купих ултра звукова свирка наистина кучето се обръща като свирна отделя и внимание обаче се чудя дали вниманието не е от това че тя просто се чува ... иначи е на една от водещите марки в тази насока но не знам зашо не се получава така че примерно когато кучето се заиграе да я чуе дали защото кучето ми все еоще е малко (няма и 8 месеца) или просто трябва да се помъча да го уча на точни сигнали ако някой има някаква информация моля да сподели благодаря предварително  

suzanka

• Модератор
  • Публикации: 763
  • Betty
    • Сайтът на Бети
Ултра Звукова Свирка !
« Отговор #1 -: Септември 21, 2006, 10:00:34 am »
Със свирка се учи по същия начин както и със обикновена команда ("Ела тук"). Това, че е свирка не значи, че кучето ще идва без обучение. Тя е много полезна за кучета, които са научили, че повикването е нещо лошо - прибиране вкъщи, но е подходяща и за останалите. Иначе със свирката се научават по-лесно и бързо, защото тонът й винаги е един същ без значение дали човекът се е ядосал, тъжен е и т.н.
« Последна редакция: Септември 21, 2006, 10:00:55 am от suzanka »

Нерегистриран гост треньор

• Гост
Ултра Звукова Свирка !
« Отговор #2 -: Септември 22, 2006, 12:44:58 pm »
Абсолютно съм съгласен,че със свирката се учи кучето както с командата"Ела тук".Но трябва да се има предвид ,че свирката/и ултра звуковата и трилера/имат по силно въздействие върху нервната система на кучето ,което от своя страна води до по-бързо и безотказно изпълнение на командата.Но разбира се първо кучето трябва да бъде научено какво да изпълнява при различните сигнали подавани от свирката. KSS-thumbup