Новини:

Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: 12 лева данък за домашно куче в София  (Прочетена 10708 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4888
12 лева данък за домашно куче в София
« -: Октомври 03, 2006, 14:19:05 pm »
03 октомври 2006 / News.dir.bg

12 лева годишна такса ще плащат собствениците на кучета в София, предвижда актуализираният проект за Наредба за определяне и администриране местните такси и цени на услуги, който предстои да бъде приет от Столичния общински съвет.
Към 960 000 лева ще събира Столична община от такса за притежание на домашно куче, след като от 1 януари догодина налогът влезе в сила. Това съобщи председателят на Комисията по екология към Столичния общински съвет Нели Манова пред "Фокус". Според разчети в София има около 80 000 домашни кучета. Тази цифра обаче, не претендирала за изчерпателност. Така приходите на общината от таксата годишно се очаква да възлизат на около 1 млн. лева, смята Манова. Размерът на таксата бе обсъждан задълбочено в общинските комисии, но в крайна сметка в проектът бе записана сумата от 12 лева на година. Приходите от събраните такси ще се използват за мероприятия свързани с намаляване броя на безстопанствените кучета. Наредбата трябва да бъде гласувана на следващото заседание на Столичния общински съвет. В нея е записано, че в тримесечен срок от датата на придобиване на куче собственикът подава декларация в районната администрация по постоянен адрес. Таксата трябва да се заплаща ежегодно до 31 март на съответната година или в едномесечен срок от датата на придобиване на кучето, когато то е придобито след 31 март. За кучета, придобити през текущата година, таксата се дължи в размер на 1/12 от годишния й размер за всеки месец

Zorry

• Експерт
  • Публикации: 309
    • http://
« Отговор #1 -: Октомври 03, 2006, 14:21:00 pm »
никаква ефективност няма да има....
Представата за себе си е равнището, до което ще се издигнете или до което ще паднете!!!!

HERZLE

• Гуру
  • Публикации: 1443
« Отговор #2 -: Октомври 03, 2006, 14:28:58 pm »
Ami, neka ima taksi. То вече за какво ли няма. Но преди това доста други неща трябва да се оправят и уредят, че чак тогава да се вземат парите на хората.

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ
http://balkankennels.com/44.html&ikey=1810

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

m_dyakova

• Гуру
  • Публикации: 1448
    • http://www.bullmastiff.hit.bg
« Отговор #3 -: Октомври 03, 2006, 15:49:56 pm »
Цитат
Наредбата трябва да бъде гласувана на следващото заседание на Столичния общински съвет. В нея е записано, че в тримесечен срок от датата на придобиване на куче собственикът подава декларация в районната администрация по постоянен адрес.
...........................
Aбе, тея ваши общинари не знаят ли, че няма нужда да вписват в наредбата неща, които вече ги пише в ЗВМД и в ЗМДТ?   :rolleyes:
Или се опитват да покажат, че "Наредбите" на Община София са по-важни от Законите на държавата, приети от Парламента?   :unsure:
« Последна редакция: Октомври 03, 2006, 15:50:27 pm от m_dyakova »
bullmastiff.hit.bg

"Винаги съм се страхувал повече от едно перо, от едно шишенце мастило и един лист хартия, отколкото от сабя или пистолет..."
(„Граф Монте Кристо” / 1844 г., Ал.Дюма)

bellissima

• Експерт
  • Публикации: 334
  • Random Allure Kennel
    • http://www.randomallurekennel.com
« Отговор #4 -: Октомври 03, 2006, 16:20:09 pm »
Interesno kolko li pari ot tezi sumi shte potunat v nechii djob :KSS-devil  i kolko shte budat otpusnati naistina za reshavaneto na problemi kato bezdomnite kucheta :KSS-dogwalk: ...

Ели

• Гуру
  • Публикации: 2063
  • Ado, I love you!!!
« Отговор #5 -: Октомври 03, 2006, 19:48:35 pm »
Май няма да са 12лв., а 24лв., според последните новини по въпроса в netinfo.bg...Кмета бил препоръчал 12, ама съветниците ги увеличили двойно :KSS-plias: ...Ето новината:ТАКСА КУЧЕ
Щастливо кастрираните са освободени от такса :lol:  :lol: ... :KSS-drunk:  
Ееееех..."кучешки" живот! :-)

HERZLE

• Гуру
  • Публикации: 1443
« Отговор #6 -: Октомври 03, 2006, 20:18:17 pm »
Цитат

:KSS-drunk:  :lol:  

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ
http://balkankennels.com/44.html&ikey=1810

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

Zorry

• Експерт
« Отговор #7 -: Октомври 03, 2006, 20:19:07 pm »
аз имам определено мнение по въпроса, което съм сигурна, че няма да се хареса на маса народ....но пък е мое и до него съм стигна не просто ей така!!
Представата за себе си е равнището, до което ще се издигнете или до което ще паднете!!!!

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4888
« Отговор #8 -: Октомври 03, 2006, 20:41:13 pm »
Цитат
Май няма да са 12лв., а 24лв., според последните новини по въпроса в netinfo.bg...Кмета бил препоръчал 12, ама съветниците ги увеличили двойно :KSS-plias: ...Ето новината:ТАКСА КУЧЕ

Интересно колко ли ще плащат крипторхите ?  :D  

Ели

• Гуру
  • Ado, I love you!!!
« Отговор #9 -: Октомври 03, 2006, 20:48:56 pm »
Цитат
Цитат
Щастливо кастрираните са освободени от такса :lol:  :lol: ... :KSS-drunk:

Интересно колко ли ще плащат крипторхите ?  :D

Ааааа...моля, не бийте вестоносеца! Аз само пуснах линк към "гювеча" :KSS-plias:  :lol:  :lol:  
Ееееех..."кучешки" живот! :-)

Zorry

• Експерт
« Отговор #10 -: Октомври 03, 2006, 21:05:04 pm »
не бе мила!!!....няма лошо във вестоносеца  :D

аз обаче НЕ ИСКАМ данъците ми ( няма проблем и по големи да са ) да отиват " за проблема" с уличните кучета. Това според мен е проблем на Общината и респективно на Бюджета. Аз искам моите пари да отидат за места за разходка на кучетата, за съоръжения където те могат да спортуват, да се виждат с други кучета.....да не преча аз на децата както и те да не ми пречат. Да не се чувствам виновна, че водя куче и да ми правят сравнение с децата. За всички има място под Слънцето. ....и ако се замисли човек има още толкова много "ако"... :mad  

Ели

• Гуру
  • Ado, I love you!!!
« Отговор #11 -: Октомври 03, 2006, 21:18:16 pm »
Цитат
не бе мила!!!....няма лошо във вестоносеца  :D

....
Помайтапих се за "вестоносеца" ;) ...
Иначе...аз лично съм съгласна с теб!
Освен целите, за които би трябвало да отиват парите от тези такси, смятам и, че трябва сериозно да се помисли за развъдчиците, които имат по много кучета в развъдниците...Разбира се, имам предвид истинските развъдници, а не търговците :mad ...
Изобщо...много са спорните неща, за много аспекти не е помислено и смятам, че беше редно да се обсъди таксата с хората, които правят кинологията, защото техните кучета не попадат в нито една от изброените категории...те не са точно и само домашни любимци, не винаги са ловни...,не са кучета водачи и, разбира се - не са кастрирани :KSS-plias: ...
Лошото е, че ние тук можем много да си говорим, но други взимат решенията :rolleyes: ...

Zorry

• Експерт
« Отговор #12 -: Октомври 03, 2006, 21:25:01 pm »
а възрастните хора , които имат едно същество до тях и го гледат от години?....което им дава малко радост в тежкия им живот? ( не искам да звучи патетично, но е така)...и те ли наред с юнаците с вили и огради и 5-6 кучета ( с които определено не се занимават, а чешат его)....и те ли същата такса?... :KSS-devil
« Последна редакция: Октомври 03, 2006, 22:33:37 pm от Sarichka »

danny

• Напредващ
  • **
  • Публикации: 52
« Отговор #13 -: Октомври 03, 2006, 21:27:00 pm »
Цитат
аз обаче НЕ ИСКАМ данъците ми ( няма проблем и по големи да са ) да отиват " за проблема" с уличните кучета.
Е това и мен ме вбесява! Десетки пъти писах, че е нормално да има данъци и те да се плащат. Но категоричната формулировка "ще отиват за решаване на проблемите с уличните..." истински ме ядосва. Не че част и от другите ми данъци не отиват за неща, дето често ме взривяват. Но поне друга част, надявам се, отиват за нещо полезно. А тук няма дори такава надеждица. И като знам, на гърба (буквално) на клетите животини що спекула върви...
Все така няма да мога да си разхождам Грита спокойно, но сега ще знам, че глутниците около нас и аз ги издържам!  

Zorry

• Експерт
« Отговор #14 -: Октомври 03, 2006, 21:31:38 pm »
всяко едно нещо ( мнение) би могло да бъде...хм...изтълкувано, прочетено...както...нали знаете....чете Библията...просто мнението ми наисти е не емоционално а плод на все пак доста размисъл