Новини:

Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Всичко за изложбата  (Прочетена 31084 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Ели

• Гуру
  • Публикации: 2063
  • Ado, I love you!!!
Всичко за изложбата
« Отговор #30 -: Януари 16, 2007, 21:14:19 pm »
За пръв път чувам, да се ваксинира против бяс на 6-месечна възраст!!! :KSS-plias:
Ограничението на бебешкия клас - долна възрастова граница от 3 месеца, не е случайно, защото тъкмо до 3-месечната възраст трябва да са поставени всички ваксини на малкото кученце!
Изискването да участвате на изложба е да носите със себе си ветеринарния паспорт на кучето, където да са отбелязани всички налични ваксинации, разбира се и тази против бяс!
Освен това трябва да носите и родословието на кучето си.

П.П. Ще ми бъде любопитно да разбера какви доводи е изтъкнала Вашата ветеринарка, за такава късна ваксинация?! По принцип, без връзка с изложбите - до 6-тия месец кученцето може да се зарази с бяс при редовните си ежедневни разходки. :unsure: ....много странно, наистина.
Ееееех..."кучешки" живот! :-)

sladyr4eto_tedi

• Новак
  • *
  • Публикации: 38
Всичко за изложбата
« Отговор #31 -: Януари 17, 2007, 00:57:42 am »
Родословието го носим на смата изложба или го прилагаме към заявката? :unsure:  
Колкото Повече Опознавам Хората, Толкова Повече обиквам кучето си !!!

Ели

• Гуру
  • Ado, I love you!!!
Всичко за изложбата
« Отговор #32 -: Януари 17, 2007, 01:29:28 am »
Номера на родословието (с който е записано в ПК) се записва в заявката, а самото родословие се носи за сверяване в деня на изложбата ;)  

sladyr4eto_tedi

• Новак
  • *
  • Публикации: 38
Всичко за изложбата
« Отговор #33 -: Януари 17, 2007, 01:46:07 am »
Благодая...  :KSS-10x:  
Колкото Повече Опознавам Хората, Толкова Повече обиквам кучето си !!!

MISTER_SNOWY

• Новак
  • *
  • Публикации: 12
    • http://pets.webshots.com/album/556534959oQCksN
Всичко за изложбата
« Отговор #34 -: Януари 17, 2007, 09:31:23 am »
Цитат
За пръв път чувам, да се ваксинира против бяс на 6-месечна възраст!!! :KSS-plias:
Ограничението на бебешкия клас - долна възрастова граница от 3 месеца, не е случайно, защото тъкмо до 3-месечната възраст трябва да са поставени всички ваксини на малкото кученце!
Изискването да участвате на изложба е да носите със себе си ветеринарния паспорт на кучето, където да са отбелязани всички налични ваксинации, разбира се и тази против бяс!
Освен това трябва да носите и родословието на кучето си.

П.П. Ще ми бъде любопитно да разбера какви доводи е изтъкнала Вашата ветеринарка, за такава късна ваксинация?! По принцип, без връзка с изложбите - до 6-тия месец кученцето може да се зарази с бяс при редовните си ежедневни разходки. :unsure: ....много странно, наистина.
Много благодаря за отговора!
Аз наистина не знаех нищо за ваксината против бяс и когато лекарката ми каза това - не съм я питала по каква причина предпочита кучето да е по-голямо. Когато не знам - си трая и казвам "да", "добре" на някой, който знае повече от мен. Тя само каза да попитам и ако това е изискване - ще я направим преди изложбата. Думите й бяха, че не трябва да е непосредствено преди изложбата, а поне няколко дни по-рано. Затова и попитах! :unsure:  

АНДИ

• Гуру
  • Публикации: 1256
    • http://
Всичко за изложбата
« Отговор #35 -: Януари 17, 2007, 10:12:00 am »
Няколко дни означава поне две седмици! ;)  

MISTER_SNOWY

• Новак
  • *
Всичко за изложбата
« Отговор #36 -: Януари 17, 2007, 10:17:53 am »
Да, така ще бъде!  :)
« Последна редакция: Януари 17, 2007, 10:18:18 am от MISTER_SNOWY »

Ели

• Гуру
  • Ado, I love you!!!
Всичко за изложбата
« Отговор #37 -: Януари 17, 2007, 11:25:33 am »
А така KSS-thumbup ...Ваксинирайте кученцето две седмици преди изложбата и така, хем ще имате правилно ваксинирано куче, хем ще участвате :KSS-Gold:  

MISTER_SNOWY

• Новак
  • *
Всичко за изложбата
« Отговор #38 -: Януари 17, 2007, 11:30:34 am »
Мерси много!  :D  :KSS-cheers:
Доста неща ни предстоят дотогава, защото сме още бебета! Трябва и да се научим да вървим  :KSS-dogwalk:  

pyts

• Новак
  • *
  • Публикации: 22
Всичко за изложбата
« Отговор #39 -: Януари 17, 2007, 19:49:44 pm »
извинете за въпроса, може би е странен, но аз не съм наясно с участието на куче в изложба, а много ми се иска да се появим и да уяастваме с буда. през март месец той ще е на 15 месеца и половина. тази възраст попада ли в категориите на тази изложба? благодаря предварително! :)  

Ели

• Гуру
  • Ado, I love you!!!
Всичко за изложбата
« Отговор #40 -: Януари 17, 2007, 20:09:56 pm »
Стига да има валидно родословие, вписано в Племенната книга, Буда попада в категориите на всяка киноложка изложба, не само на предстоящата. ;)
На тази възраст той може да бъде записан във всички класове, без "бебе" и "подрастващи"...
За ваше улеснение ето класовете на изложбите, спрямо възрастта на кучето:

От 3 до 6 - месечна възраст - клас Бебе
От 6 до 9 - месечна възраст - клас Подрастващи
От 9 до 18 - месечна възраст - клас Млади
От 15 - месечна възраст - класове Интермедия, Открит и Работен (изисква се сертификат за покрити работни изпитания)
По принцип, ако кучето вече има Шампионски сертификат, може да се запише и в клас Шампиони, но във вашия случай това няма как да стане, щом това ще е първата изложба на Буда ;)

Накратко - ако Буда има валидно родословие, можете да го запишете в някой от класовете - "Млади", "Междинен" или "Открит".
Записването става, като попълните заявката (някъде по-горе е постната) и я пратите на мейла на сдружението (за тази изложба).
За изложби с ранг CACIB, заявката се праща в БРФК
В деня на провеждането се заплаща таксата за участие (която обикновено за нашите изложби е 20лв.) и освен това трябва да носите ветеринарния паспорт и родословието на Буда.

Е, това е...дано да е станало малко по-ясно ;)
Ще се радвам да видя Буда на изложбата! :D  

pyts

• Новак
  • *
  • Публикации: 22
Всичко за изложбата
« Отговор #41 -: Януари 17, 2007, 20:29:08 pm »
в такъв случай няма никаква пречка да участваме с буда на изложбата, защото небходимите атрибути за участие са налице. остава само да се ограмотим по отношение на това, какво точно трябва да направим в ринга по време на самата изложба. KSS-thumbup  

mora

• Гуру
  • Публикации: 975
  • Mora's Land
    • Mora's Land
Всичко за изложбата
« Отговор #42 -: Януари 22, 2007, 10:09:41 am »
Някаква информация за съдиите има ли вече?

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4888
Всичко за изложбата
« Отговор #43 -: Януари 22, 2007, 11:09:04 am »
За сега са потвърдили участието си Иван Димитров и Миле Алексоски от Македония.

orlin

• Гост
Всичко за изложбата
« Отговор #44 -: Януари 23, 2007, 08:55:07 am »
Цитат
За сега са потвърдили участието си Иван Димитров и Миле Алексоски от Македония.
posledno ZNAE LI SE KOI KOI GRUPI SHTYE SYDI?