........
,но не виждам логиката да си вземеш куче без родословие и да следваш правилата на организация с която нямате допирни точки.НЯМА СМИСЪЛ просто трябва да го приемем такова каквото е ,и да бъдем сигурни в това ,че с неговото поколение можем да направи много хора ,такива като нас- щастливи. :we:
А дано не съм обидил някого :rolleyes:
P.P. Абе на т'ва май не му е мястото тук а? :plias:
Упс....Владо,това не го разбарах! :rolleyes: А още не съм запразнила и главата ми е бистра ;) ....
Нали не се опитваш да ми кажеш,че след като Саричка е без родословие и е кастрирана , нямам право да членувам в киноложки организации,да ходя по изложби и да помагам за тяхната организация и провеждане?????????????????????

И нали не си мислиш сериозно,че съм кастрирала Сара не ,за да е здрава,а за да лиша някого от радостта да притежава булдоче? :mad
За всички,които не знаят и се чудят защо защитавам каузата на родословните кучета,пък имам куче БЕЗ родословие : Сара ми е ПОДАРЪК от мъжа ми,а допреди година нито той,нито аз бяхме наясно с това как трябва да се подходи към покупката на куче!!!
Много пъти съм казвала,че аз сега се УЧА и се опитвам да помагам,доколкото мога с практически съвети и нищо повече!
----------------------------------------------
И един отговор за boxko,относно дискусията...Както казах и някъде по-назад - за мен Сара е единствена и неповторима,най-красива и най-добра....,но това не значи,че тя наистина е такава! Качествата на кучетата се установяват от непредубедени съдии на киноложките изложби,а не от влюбените в кучетата си собственици! ;) А,за да отидеш на такава изложба и да планираш поколения ,ти е необходимо истинско и валидно родословие!
Разбира се,че не можеш да прегърнеш документите и да им се радваш...разбира се,че всяко от нашите булдочета е страхотен сладур :we: и няма значение,че е без документи....
Просто това са си нашите кучета и ние всички си ги обичаме безкрайно...,което не значи,че задължително трябва да имаме поколение от тях!!!
Ако наистина обичаш породата - то следващото ти булдоче трябва да е с родословие,за да може ПОРОДАТА да се запази и развива в чистия си вид! Това не прави Арчи,по-малко любим за теб,нито Саричка по-малко любима за мен,нито Чери по-малко любима на Хари ....и т. н. и т.н.!
Аз никога няма да застана срещу сегашните ни кучета!!!
Говоря за бъдещето на тази порода в България!
Ако искаме да има френчита,трябва да се взимат все по-малко с неизвестен произход и все повече с родословие....
Всъщност примера на Владо в това отношение е много добър

! Човека,също като теб и мен искаше куче,но не избърза като нас да вземе първото възможно,само и само да го гушне по-скоро....нееее

-той чака и търси в продължение на месеци,докато намери точното за него куче,с родословие,от развъдник....и напролет тръгва да печели титли,с които после да Каспър да създава желани и ценни поколения!!!
Не бива да се смесва любовта към кучетата ни с родословността им!
Кинологията,родословията изложбите....желаните ,планирани кучила са все неща,които касаят отговорността ни към ПОРОДАТА,а не към нашите собствени единствени и неповторими булдочета,които сгряват сърцата ни всеки ден!!! :)