Позволих си да покажа това родословие, защото то е именно от такива... магазини или зооборси,
които се представят в I-net обществото като развъдчици с дългогодишен опит и заблуждават хората,
които от своя страна им вярват, тъй като са в информационно затъмнение!
Сайта умишлено не го давам, за да не му правя реклама, но сега ще ви покажа колко убедително
предлагат своите кучета, като бълват "родословия" - и забележете всичките са унгарски:

Явно така по авторитетно върви търговийката!
Хора не си взимайте куче от там!
Имам питане и ще се радвам, някой да даде смислен отговор.
Пише се, не само тук, но изглежда е заложено и като някаква политика или правило в това, което някои наричат кинология, термина „бяло родословие”.
Излиза, че имам куче, което прилича на някаква порода (да кажем – Немско Овчарско Куче (НОК)). Обаче нямам родословно свидетелство. Съешавам го с някакво куче, фенотипно също наподобяващо НОК получавам потомци, после пак и пак, и пак, и така до 4 или 5 поколения. И накрая какво излиза – че четвъртото или пето поколение кученца вече могат да имат редовни родословни свидетелства. Така ли е или не съм схванал. Ако не съм разбрал правилно, наистина моля да ми бъде обяснено.
Ако път евентуално точно това е процедурата едно „бяло” родословие да стане нормално, на какви развъдни принципи е подчинено това?!
А колкото до факта, че се продават кученца по зооборси, магазини и други от този род - докато има наивници, ще има и мошеници.