Новини:

* * * 2 x CACIB Sofia - 18.02 - 19.02.2012 * * *  Balkan Winner Sofia - 4 x CACIB - 24-27.04.2012 * * * Black Sea Winner - 16.07 - 24.07.2012 - 7 countries - 16 dog shows

Автор Тема: Отново за зооборсите, родословията и домашните любимци  (Прочетена 17596 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

july

• Специалист
  • Публикации: 240
    • http://http://img131.imageshack.us/my.php?image=imgp01562td.jpg
Отново за зооборсите, родословията и домашните любимци
« Отговор #60 -: Февруари 24, 2006, 14:13:10 pm »
Бих желала и аз да се намеся,понеже изпитах върху себе си какво означава бездушен печалбар от животни  :mad
От така наречените развъдници за всякакви породи кучета си купих "пекинез" на 3 месеца. Много сладко мъниче,но беше в контакт със останалите кучета и е било болно от паровироза  :(  Направих всичко възможно да го излекуват,но в крайна сметка умря в ръцете ми в адски мъки  :(   Нямате представа за мъката която изпитах,бях безутешна седмици наред!!!
Когато отидох да се карам с "развъдчика" ,зваете ли какво ми каза нещастника?  - Няма проблем като е умряло,сега ще ти дам друго!! Вярвате ли ми,щях да го убия тоя нещастник!!!!!
По този повод и за да не могат да съществуват подобни хора е най дорбе да се взима куче с доказан произход и грижовни стопани .
Има и доста примери за развъдници,целящи бързи печалби и тормоз над женските!!! Това определено не го разбирам! Как може да подлагаш кучката си на непрекъснати раждания,та нали по този начин бавно и съзнателно убиваш горкото животно,само за да си напълниш джоба! Както и да е,това е друга тема на разговор.

Hlebarov

• Администратор
  • Публикации: 4865
« Отговор #61 -: Февруари 24, 2006, 14:29:22 pm »
Много моля когато пишете да бъдете малко по-внимателни с думичките. Във вашия случай това не е развъдчик, а просто някакъв мошеник. Развъдчик е най-малкото човек с регистриран развъдник. Разбирам вашите чуства към този конкретен човек, но не е необходимо заради него да обиждате десетките съвестни и коректни развъдчици.

Имам и въпрос - след като наричате този човек "развъдчик", когато отидохте да купувате кучето вие попитахте ли го дали е развъдчик, как се казва развъдника му, показа ли ви регистрацията си ? Някакви гаранции за произхода на кучето и здравния статус на кучето дадоха ли ви ? И не на последно място - вие как стигнахте до него и защо точно от него решихте да купувате кучето ?

july

• Специалист
« Отговор #62 -: Февруари 24, 2006, 15:45:32 pm »
Извинявам се за грубите думи,но само като се сетя за горкото бебче........
Та по въпроса,как съм го намерила. Нищо не разбирах от породата,но исках да имам такова кученце. Просто отворих вестника и там имаше обява на въпросният развъдник. Попитах ги дали имат такова куче и като ми отгорориха положително,просто отидох и го купих без да задавам никакви въпроси за съжаление :(  В последствие разбрах,че е доста известен продавач и явно бизнесът му върви. Премести се в по-голяма къща,има лекари и гледачи,но няма да ви обяснявам за отношението им към животните,просто нямам думи как се ритат и отнасяс с горките животинки  :(
Когато човек не разбира,можеш да го излъжеш по всякакъв начин и той да ти повярва
« Последна редакция: Февруари 24, 2006, 16:08:02 pm от Hlebarov »

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #63 -: Февруари 24, 2006, 16:11:42 pm »
Няма проблем. Идеята ми беше, че не всеки, който продава куче, е развъдчик.

А една от целите на този форум и на КС "София" е именно все повече да получват киноложки знания, за да има все по-малко почва за такива "продавачи".

Tani

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #64 -: Февруари 24, 2006, 16:12:31 pm »
Бихте ли ни казали името на този "развъдник" ?

След като името му е в обявите на ведтник, възможността да пострадат и други е голяма. Ако знаем името му поне четящите тук биха се предпазили.

july

• Специалист
« Отговор #65 -: Февруари 24, 2006, 21:26:18 pm »
Цитат

След като името му е в обявите на ведтник, възможността да пострадат и други е голяма. Ако знаем името му поне четящите тук биха се предпазили.
Написано е само ,че е развъдник за кучета,но собственика се казва Светлъо и последно купи къща в Орландовци. Има още една ,която му продава кучетата и стой на битака. Лесно се познава и тя,понеже винаги е с кърпа на главата.
Дано информацията да е достатъчна  :rolleyes:  

Tani

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #66 -: Февруари 24, 2006, 21:51:13 pm »
Мерси !

Hlebarov

• Администратор
« Отговор #67 -: Февруари 24, 2006, 22:50:23 pm »
Цитат
Цитат

Написано е само ,че е развъдник за кучета,но собственика се казва Светлъо и последно купи къща в Орландовци. Има още една ,която му продава кучетата и стой на битака. Лесно се познава и тя,понеже винаги е с кърпа на главата.
Дано информацията да е достатъчна  :rolleyes:
Данина Пеева (или както се казва сега, след се помохамеданчи и ходи в Ирак да защитава Садам) и Светльо !  Известни мошеници !!!

А вас, да ви пита човек, защо купувате кучета ОТ БИТАКА ???

Modena

• Администратор
  • Публикации: 1508
    • Български киноложки клуб бигъл
Днес докато се "рових" из нет-а по сайтовете на зооборсите и зоомагазините попаднах на много интересно нещо
и реших да го споделя с вас. В един "развъдник" от 1996 год. има не само снимки на кучета, които продават,
но и снимки на "родословия". Поразгледах едно и ми се видя много станно, че пред името на куче с бяло
родословие стоят доста абривиатури за участия в изложби - национални и международни!  :kez15:
Та въпроса ми е да не би унгарската федерация да има по различни правила относно документите на участниците в изложбите?  :doh:
Снимката, която ви показвам не е много ясна, но в случая нама значение името на кучето!
« Последна редакция: Януари 24, 2008, 21:25:18 pm от Modena »
Български Киноложки Клуб Бигъл - http://bkkbeagle.hit.bg/

Modena

• Администратор
Никой ли не може да ми отговори на въпроса?
Много жалко, защото така хората ще продължават да вярват на подобни измамници, представящи се за развъдници
и ще купуват кученца с фалшиви родословия, а ние после ще ги упрекваме - защо не са попитали преди това!

Niki & Zhana

• Специалист
  • Публикации: 167
Простете за невежеството, но това че кучето е с "бяло" родословие, значи ли, че не може да се показва по изложби? След като мине експертна оценка и получи разрешение за "бяло" родословие? А иначе на въпроса на Модена: господ дава, но в кошара не вкарва. Ако човек е решил първо да си вземе кучето, а после да пита, чете и т.н., никой не може да му помогне (и на кучето също). Измамниците във всяка една област на това разчитат-на неосведомеността на клиента и измамно добрата цена.

Modena

• Администратор
Когато някое куче мине на експертна оценка, то не получава "разрешение за "бяло" родословие",
то получава оценка /оценителен лист/за това до колко неговия екстериор отговаря на дадена порода.
След това, в зависимост от правилата за развъждане, това куче би могло да бъде допуснато до разплод.
На вече родените малки кученца се издава документ за произход т.е. т. нар. бяло родословие.
Тези малки кученца един ден също се явяват за експертна оценка и тези които бъдат допуснати до разплод,
създават поколение, на което се издава бяло родословие /родословие с бели полета/. Така кръгът се завърта до
четвърто коляно, докато постепенно се запълнят всички полета в родословието.
Аз мисля, че само кучета с пълни родословия могат да участват в киноложки изложби, но все пак нека компетентните да кажат!

п.п - все пак някой ще си каже ли мнението по въпроса, за снимката на бялото родословие, което съм пост-нала?

Laikata

• Специалист
  • Публикации: 119
За да участва кучето в редовни изложби, трябва пълно родословие!
А това родословие не мога да коментирам ,защото нищо не е ясно точно на снимката.Между другото ,най много проблеми имаме с унгарски родословия.

Modena

• Администратор
Позволих си да покажа това родословие, защото то е именно от такива... магазини или зооборси,
които се представят в I-net обществото като развъдчици с дългогодишен опит и заблуждават хората,
които от своя страна им вярват, тъй като са в информационно затъмнение!
Сайта умишлено не го давам, за да не му правя реклама, но сега ще ви покажа колко убедително
предлагат своите кучета, като бълват "родословия" - и забележете всичките са унгарски:

Явно така по авторитетно върви търговийката!
Хора не си взимайте куче от там!

Atanassov

• Експерт
  • Публикации: 425
  • I want to know
    • Center of Experimental Cynology
Позволих си да покажа това родословие, защото то е именно от такива... магазини или зооборси,
които се представят в I-net обществото като развъдчици с дългогодишен опит и заблуждават хората,
които от своя страна им вярват, тъй като са в информационно затъмнение!
Сайта умишлено не го давам, за да не му правя реклама, но сега ще ви покажа колко убедително
предлагат своите кучета, като бълват "родословия" - и забележете всичките са унгарски:

Явно така по авторитетно върви търговийката!
Хора не си взимайте куче от там!

Имам питане и ще се радвам, някой да даде смислен отговор.

Пише се, не само тук, но изглежда е заложено и като някаква политика или правило в това, което някои наричат кинология, термина „бяло родословие”.

Излиза, че имам куче, което прилича на някаква порода (да кажем – Немско Овчарско Куче (НОК)). Обаче нямам родословно свидетелство. Съешавам го с някакво куче, фенотипно също наподобяващо НОК получавам потомци, после пак и пак, и пак, и така до 4 или 5 поколения. И накрая какво излиза – че четвъртото или пето поколение кученца вече могат да имат редовни родословни свидетелства. Така ли е или не съм схванал. Ако не съм разбрал правилно, наистина моля да ми бъде обяснено.

Ако път евентуално точно това е процедурата едно „бяло” родословие да стане нормално, на какви развъдни принципи е подчинено това?!

А колкото до факта, че се продават кученца по зооборси, магазини и други от този род - докато има наивници, ще има и мошеници.